Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

P-platssökande frågar:

Jag bor i en bostadsrätt och skulle vilja ha ett intyg om en eller flera parkeringsplatser, där det framgår om dessa är uthyrda eller inte. Har jag rätt att få tillgång till ett sådant intyg/ bevis, alltså har jag rätt att begära det från min förening?


Jörn Liljeström, LEX Advokatbyrå svarar:

Tyvärr är en bostadsrättsförening eller annan juridisk person är endast skyldig att lämna ut handlingar eller information om det står i lagen. När det gäller den information du efterfrågar finns det ingen "offentlighetsprincip" eller liknande som gäller för bostadsrättsföreningar eller andra juridiska personer som inte tillhör det allmänna (staten eller dess organ), som ger dig rätt att få del av den typen av uppgifter.

Med undantag för om de används som bevisning i pågående rättslig prövning. Om jag uppfattat din fråga korrekt har du inte ha rätt att utfå handlingarna.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera