Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Carl frågar:

Avstängning av vatten

Hejsan!

Jag renoverar mitt badrum, vilket har blivit godkänt av min styrelse. Hantverkarna jag anlitade råkade stänga av vattnet utan tillåtelse från bostadsrättsföreningen och väldigt många boende blev irriterade (fullt förståeligt) över denna plötsliga vattenavstängning. Jag kontaktades av styrelsen och har bett om ursäkt. Min renovering är nästan klar men jag måste åter stänga av vattnet en halvtimme. Jag har informerat och enats om en tid med butikerna huset, samt satt upp informationslappar i huset i god tid såsom något min styrelse tidigare har sagt man ska göra. Trots detta meddelar de nu att jag inte får stänga av vattnet utan måste vänta tills de haft styrelsemöte där de “skall se över rutinerna gällande renoveringar och vattenavstängning. Kan jag gå emot styrelsen i detta fall? Jag vill inte skapa någon konflikt, men renovering måste avslutas.


Jörn Liljeström, advokat svarar:

Föreningen förfogar över huvudvattenkranen. Du är beroende av deras godkännande. Det är lämpligt att installera möjlighet till avstängning av vattnet i lägenheten fösta gången vattnet stängs av vid en renovering. Det kunde lämpligen ha gjorts vid förra tillfället då allt vatten i huset stängdes av genom dina hantverkares försorg. Detta med vatten och avstängning brukar inte utgöra något oöverstigligt problem för duktiga rörmokare.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera