Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Felicia frågar:

Styrelsen kräver veckorapport vid renovering

Hej.
Jag och min sambo har köpt en bostadsrätt och gjort en helrenovering eftersom ingen har renoverat den sedan 70-talet. Detta kände föreningen till vid köpet av lägenheten. Vi har haft hantverkare i kök, badrum och när vi drog in ny el. Nu har det gått fyra månader och vi förstår att det har låtit från bygget, men vi har aldrig varit utanför tiderna som styrelsen har satt för grannfriden. Nu kräver styrelsen att vi ska börja skriva en veckovis rapport om vad vi ska göra nästkommande vecka i renovering som ska delas ut till medlemmarna, ha ett fast slutdatum så att de kan byta portkod efter hantverkarna. De vill också att vi ska fota och dokumentera allt vi har gjort i vår lägenhet och skicka till dem. Detta känns inte enligt regelboken?


Jörn Liljeström, advokat svarar:

Ni har en lagstadgad rätt(och skyldighet) att hålla er bostadsrättslägenhet i gott skick. Det betyder att ni har rätt att renovera den. Ni är inte skyldiga att lämna de rapporter som anges nedan. Men ni ska självklart försöka störa så lite som möjligt och följa föreningens rimliga ordningsföreskrifter om vid vilken tid det skall vara tyst med mera.
© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera