Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Elisa frågar:

Råttor i förrådet – vem ansvarar?

Hej!
Jag har fått råttor i förrådet och föreningen tänker bara täta till hålen och göra en enklare sanering. Alla mina saker i förrådet måste kastas på grund av att råttor har byggt bon, råttspill och råttkiss. Vi har haft stora problem med råttor sedan 1,5 år tillbaka i vår fastighet så detta var ingen nyhet för styrelsen i föreningen. Enligt styrelsen kommer jag inte att få någon ersättning från föreningen för mina saker. Vilka krav kan jag ställa på föreningen angående ersättning?Jörn Liljeström, advokat svarar:

Föreningen ansvarar för att hålla huset i gott skick och se till att råttor inte kan komma tillbaka. Om skadorna uppstått på grund av att föreningen försummat sitt underhållsansvar, exempelvis genom att strunta i problemet att råttor kommer in i förrådet trots att de känt till det, så kan föreningen vara skadeståndsskyldig för de skador som vållats av råttorna.


© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera