Temaartiklar / fördjupning  Bo i bostadsrätt Bostadsrättsföreningar i Sverige Lagar, länkar, ekonomifakta  Branschguide med utvalda företag/leverantörer Vår Brf - styrelsens egna sidor Nyhetsbrev  
 Styrelseguiden
 Styrelsens roller och ansvar
  - Att välja styrelse
  - Styrelsearvode
  - Styrelsearvode i 200 Brf:er
  - Beräkna styrelsearvode
 Styrelseskolan
 Litteratur - föreningen bibliotek
 Tjänster och produkter


Experter svarar på dina frågor

Berit Pettersson frågar:

Vi bor i en bostadsrättsförening i Västerås. Föreningen består av 48 lägenheter. Vi bor granne med en man som har verkstad i garaget som gränsar till vår lägenhet. Lägenheterna är suterränglägenheter med garage i entreplan.

Han har under flera år "mekat" med sina egna motorcyklar (7 st) och andras cyklar i garaget.Han står utanför och gasar och varvar upp cyklarna. Han har också i höstas hällt över bensin, som han drällde på golvet där det låg en nålfiltmatta.

Det stank upp i vår lägenhet. Jag gick då ner till honom och frågade vad han höll på med. Han ville först inte kännas vid vad det var som luktade Men eftersom jag känner igen lukten så erkände han vad det var som hade hänt. Bad heller inte om ursäkt har heller inte förbättrat sig.

Härom dagen stod han igen och hällde bensin och spillde utanför garaget. Efter ytterligare en dag hade han spillt olja utanför garaget och sedan spolat ner det i avloppet på parkeringen utanför. När jag konfronterade det med honom så fick jag till svar att "jag bor här". Underförstått att han har rätt att göra vad han vill där han bor. Jag svarade bara att jag bor här också. Jag kommer inte att gå in i någon diskussion med honom för han har retat upp så många i föreninge under årenslopp och är ganska obehaglig som person. Vi har årsmöte på lördag och kommer välja ny ordförande. Mannen som jag beskrivit har varit ordf. i föreningen. Jag skulle vara tacksam för att få råd hur jag skall agera så jag gör det på ett bra sätt.


Jörn Liljeström, LEX Advokatbyrå svarar:

För det fall någon bostadsrättshavare ger upphov till allvarliga störningar, av det slag man inte är skyldig att tåla i ett flerfamiljshus, kan styrelsen vara tvungen att agera.

Detta kan vid allvarligare störningar ske genom rättelseanmodan och för det fall rättelse inte vidtas kan uppsägning ske. Jag vet inte om de aktuella störningarna är tillräckligt allvarliga, det går inte att bedöma utan närmare undersökning.






© 2006 - 2024 Hittabrf.se och Bo bättre
Sveriges största faktaplats om bostadsrätt och bostadsrättsföreningar
Prenumerera | Kontakta oss | Om oss | Annonsera